Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 16:06

"Укрзалізниця": Аварію "Столичного експреса" влаштував професійний залізничник

Залізничники практично завершили внутрішнє службове розслідування події з поїздом "Столичний експрес" 2 травня, коли декілька вагонів зійшли з рейок. Про це сьогодні повідомив журналістам заступник начальника Південно-Західної залізниці - головний ревізор з безпеки руху Костянтин Азаренко.

Він сказав: "Наше службове розслідування практично завершене. Ми маємо цілий пакет документів, актів, пояснень очевидців, зняті копії з системи "Каскад", розшифровки швидкісномірних стрічок - все це вже у нас є, і, у принципі, на 99,9% ми службове розслідування завершили".

За словами Азаренка, дії, які призвели до таких наслідків, були свідомими і професіонально продуманими, їх могла зробити тільки обізнана з системою людина. "Це витончений спосіб, це може (здійснити) тільки підготовлена людина і, причому, яка напевно працювала на залізниці і має достатній досвід",- сказав він.

При цьому Азаренко відзначив, що такі дії могла здійснити навіть одна людина. "Фахівцю це (зробити) дуже просто", - сказав він.

Увечері 2 травня біля залізничної станції "Росава" Кагарлицького району Київської області під час проходження пасажирського поїзда N168 "Столичний експрес" з 10 вагонів, який слідував за маршрутом Дніпропетровськ-Київ, зійшли з рейок 1 локомотив і 5 вагонів, з яких 4 пасажирські. Крім того, були пошкоджені стрілочний перевід і 200 м колії.

З 510 пасажирів були госпіталізовані четверо (при цьому 11-річний хлопчик 3 травня був виписаний додому).

До вечора 4 травня рух поїздів на пошкодженій ділянці було відновлено, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця": Аварію "Столичного експреса" влаштував професійний залізничник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути