середа, 05 березня 2008 11:38

"Український народ потихеньку вимирає" - МОЗ

Міністерство охорони здоров"я України розробить систему і "спробує продовжити життя українця на 3 роки".

Про це заявив голова міністерства Василь Князевич сьогодні в Донецьку, виступаючи на колегії обласного управління охорони здоров"я.

"Я задекларував, що я, як міністр, прийшов працювати. Парламент працює 5 років, уряд - 5 років. За ці 5 років ми розробимо систему, спробуємо продовжити життя нашого українця на 3 роки", - сказав В.Князевич.

"Ми декларуємо хороші слова, гасла... але потихеньку народ вимирає. На сьогодні ситуація критична. Без вживання радикальних заходів ситуація може скластися катастрофічна", - наголосив В.Князевич.

За його словами, система охорони здоров"я "потребує обґрунтованих і серйозних змін, які дали б результат і для галузі, і для людей, які обслуговуються в наших лікувальних установах". "Це довготривала програма. Але я багато років кажу, що ми повинні домогтися одного результату - зупинити в країні тенденцію до вимирання і продовжити життя. Створити умови для якісного життя людини, хоч би де в Україні вона жила", - сказав В.Князивич.

За даними Держкомітету статистики України, зараз середня тривалість життя українця становить 67 років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Український народ потихеньку вимирає" - МОЗ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути