понеділок, 28 липня 2008 11:41

"У Москві 500 ісламістів чекають наказу для теракту"

Лідер Руху проти нелегальної імміграції (РПНІ) Олександр Бєлов заявив, що в Москві діють близько 2 тисяч іноземних прихильників радикального Ісламу, 500 з яких готові за наказом зробити теракт. Він відзначив, що подібні угрупування зазвичай формуються навколо столичних мечетей. Саме вони, а не прості гастарбайтери представляють для місцевих жителів найбільшу небезпеку.

"Злочинні іноземні угрупування, які зараз діють в Москві, необхідно розділити на три частини. Перші - це об"єднання приїжджих навколо мечетей. Їх чисельність складають близько 2000 ваххабітів, 500 з яких готові за наказом "відправитися в рай". Другі - це приїжджі-члени етнічних злочинних угрупувань. Складно уявити, скільки бойовиків нараховують ці групи. Про це знають тільки в МВС", - повідомив лідер РПНІ.

При цьому він відзначив, що в даний час однією з найчисленніших і агресивніших груп в Москві стають іноземні студенти.

"Це бандформування іноземних студентів, які приїхали з кавказького регіону. Вони об"єднуються на базі спортивних шкіл і учбових закладів не за національною ознакою, а за походженням: "Ми з Кавказу". Ці студенти безпосередньо займаються вуличним терором", - пояснив Бєлов, відзначивши, що остання сутичка іноземців з націоналістами відбулася минулого року.

"З останніх справ, до яких вони причетні, - напад на двох москвичів в московському метрополітені. Іноземні студенти часто влаштовують бійки, провокації і забивають "стрілки"", - повідомив лідер РПНІ.

При цьому Бєлов заявив, що всяка боротьба з іноземними злочинними угрупуваннями сьогодні даремна. Їх існуванню не "можна запобігти". "З подібною ситуацією намагалися боротися у Франції, але з цього нічого не вийшло. Єдина міра проти них - скорочення числа іноземців, що знаходяться одночасно в місті і що компактно проживають там", - уклав Олександр Бєлов, повідомляє Новий Регіон.

Зараз ви читаєте новину «"У Москві 500 ісламістів чекають наказу для теракту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути