Ексклюзиви
субота, 10 травня 2008 11:50

"Тигри" потопили військовий корабель на сході Шрі-Ланки

Бойовики сепаратистського угрупування "Тигри звільнення Таміла Ілама" (ТЗТІ) потопили військовий корабель на сході країни. Як заявляє ланкійське військове командування, ніхто з членів екіпажа не постраждав.

Інцидент відбувся в районі східного порту Тринкомалі.

"Тиловий корабель затонув у результаті підводного вибуху", - повідомив представник ланкійських військових.

У п"ятницю бойовики привели в дію вибуховий пристрій в одному з кафе міста Ампара, розташованого в 220 кілометрах на схід від столиці країни Коломбо. Вибух забрав життя восьми людей. На думку військових, цей вибух могли організувати сепаратисти угрупування ТЗТІ.

Наприкінці березня швидкохідний катер ВМС Шрі-Ланки підірвався на міні і затонув біля північно-східного побережжя острова, тоді загинули 11 членів екіпажа.

У суботу на Шрі-Ланці повинні відбутися вибори в місцеві ради.

Протистояння між ТЗТІ і урядом Шрі-Ланки триває з 1983 року. Сепаратисти ведуть збройну боротьбу за створення незалежної держави в населених переважно тамілами північних і східних районах острова. За період кровопролитного етнічного конфлікту, який спалахнув в 1983 році між владою Шрі-Ланки та тамільськими сепаратистами, його жертвами стали близько 75 тис людей. В останні дні зіткнення між урядовими силами і "Тиграми" активізувалися, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Тигри" потопили військовий корабель на сході Шрі-Ланки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути