Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 11:19

"Створення Палестинської держави - пріоритет політики США"

Президент Джордж Буш завірив голову Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, приймаючи його в Білому домі, що мир на Близькому сході і створення палестинської держави залишаються пріоритетними питаннями зовнішньої політики США.

Зі свого боку Аббас призвав Буша активізувати зусилля американської адміністрації для досягнення рамкової угоди палестинців з ізраїльтянами вже до кінця цього року.

"Я завірив Махмуда Аббаса, - зазначив Джордж Буш, - що для нас, для мене і мого кабінету, пріоритетним завданням залишається створення палестинської держави, життєздатної держави, що не виглядає як шматок швейцарського сиру, але яка дарує надію."

Того ж дня в Єгипті глава делегації ХАМАС Махмуд аз-Захар заявив про готовність руху, в чиїх руках знаходиться влада в Секторі Газа з минулого червня, укласти перемир"я з Ізраїлем строком на півроку. За словами екс-міністра закордонних справ автономії, перемир"я передбачається спочатку ввести в Секторі Газа, а потім розповсюдити і на Західний берег Іордана.

Тим часом Газі загрожує гуманітарна катастрофа. Представники ООН заявили, що у них практично не залишилося пального і вони припиняють гуманітарну діяльність в секторі.

Ізраїль звинувачує в паливній кризі ХАМАС. Бойовики вже кілька разів нападали на прикордонні паливні термінали, тому Ізраїль був вимушений обмежити постачання пального, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «"Створення Палестинської держави - пріоритет політики США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути