середа, 17 грудня 2008 10:04

"Славутич" через Черновецького може зупинити виробництво на київському пивзаводі

"Славутич" Carlsberg Group" розглядає варіант повної зупинки виробництва на київському заводі. Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на гендиректора підприємства Петра Чернишова. За його словами, обсяги виробництва підприємства будуть перерозподілені на запорізький і львівський заводи. Таке рішення зараз розглядається через підвищення київськиою міською владою тарифів на воду і водокористування, які виросли з 1 грудня ц.р. в три-чотири рази. "Враховуючи, що на виробництво 1 л пива завод витрачає 2,9 л води, наші витрати виростуть приблизно на 500 тис. грн на місяць", - сказав Чернишов. За його словами, розглядатимуться різні варіанти економії, зокрема скорочення графіку роботи або перенесення виробництва в несезонні місяці на інші заводи компанії.

У прес-службі найбільшого за обсягами виробництва українського виробника пива ЗАТ "Оболонь" заявили, що рішення міської влади призведе до додаткових витрат компанії на суму 25 млн грн на рік. Сьогодні на підприємстві працює близько 3 тис. людей. "Враховуючи сезонність виробництва пива і безалкогольної продукції, підприємство передбачає скорочення персоналу на осінньо-зимовий період", - відзначають в прес-службі, підкреслюючи, що цього сезону вже було скорочено більше, ніж у попередні роки.

"Славутич" Carlsberg Group" належить датській Carlsberg Group. Володіє 92% акцій ВАТ "ПБК "Славутич" (заводи в Запоріжжі і Києві виробничою потужністю 24 млн дал і 20 млн дал відповідно) і 99,6% ВАТ "Львівська пивоварня" (виробнича потужність 25 млн дал). Основні ТМ: Tuborg, Carlsberg, Foster"s, "Балтика", "Славутич", "Арсенал", "Львівське", "Хмільне", безалкогольні напої 7Up і Pepsi. За даними компанії, обсяг реалізованої продукції в 2007 р. склав 68,3 млн дал. Частка ринку в натуральному виразі в 2007 р. - 20,4% (третя позиція після "Оболоні" і "Сан ІнБев Україна").

Зараз ви читаєте новину «"Славутич" через Черновецького може зупинити виробництво на київському пивзаводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути