Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 17:38

"Олімпійські" банкноти в Китаї продаються в 30 разів дорожче за номінал

Випущена в Китаї на честь пекінської Олімпіади пам"ятна банкнота номіналом в 10 юанів користується величезною популярністю у населення. Цим скористалися спекулянти, які на "чорному" ринку продають банкноти за ціною в 200-300 юанів (29-44 долари), тоді як у відділеннях Банку Китаю їх можна придбати за номіналом.

На сайтах інтернет-аукціонів банкноти продаються за середньою ціною в 200 юанів. На сайті Taobao.com один з користувачів встановив початкову вартість купюри в 2008 юанів. Через декілька місяців вартість "олімпійських" банкнот може збільшитися в сотні разів, оскільки вони представляють велику цінність для нумізматів.

Банк Китаю, що випустив всього шість мільйонів "олімпійських" купюр, розподілив їх по своїх підрозділах. Банкноти скупили повністю в перші години роботи банківських відділень 9 липня 2008 року, при цьому купити можна було не більш ніж одну купюру на руки.

"Олімпійська" банкнота виконана в синьо-зеленій колірній гаммі. На лицьовій стороні зображений Національний стадіон в Пекіні. Емблема Олімпійських ігор розташована над зображенням стадіону. На реверсі грецька статуя дискобола і зображення атлетів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Олімпійські" банкноти в Китаї продаються в 30 разів дорожче за номінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути