середа, 05 листопада 2008 15:53

"Обама саме той, хто подолає світову економічну кризу"

Провідні німецькі економісти говорять, що новообраний президент США Барак Обама є саме тією людиною, яка подолає світову економічну кризу.

Як зазначив голова Німецького інституту економічних досліджень в Берліні Клаус Зіммерман, під час виборчої кампанії Обама продемонстрував ясне розуміння економічних проблем. Крім того він виявив готовність слухати і вчитися у чисельних висококваліфікованих економічних експертів.

"Підхід Обами в політиці відзначається прагматизмом та готовністю співпрацювати. Я очікую від нього неортодоксальних та нетипових ідей" - говорить Зіммерман.

"Проте його ідеалу справедливого суспільства загрожують реалії фінансової кризи та їх негативний вплив на бюджет та економіку США". - додає він.

Німецькі економісти вважають, що Америці необхідно припинити купляти в кредит, адже країна 10 років жила в борг. І допоможе цьому зменшення об"ємів споживання, що безпосередньо вплине і на скорочення обсягів експорту Німеччини, яка є найбільшим експортером США.

Ейфорія і оптимізм, викликані перемогою Обами, не відобразилися проте на ринках.

Європейські ринки відкрилися в середу з зафіксованими незначними втратами і без жодних натяків на повернення економіки в попереднє русло.

Брокери говорять, що торгівля активізувалася завдяки надії на політичні зміни в США.

Проте світові доходи виявилися нетривалою реакцією на полегшення після довгих передвиборчих перегонів у країні, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «"Обама саме той, хто подолає світову економічну кризу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути