Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 17:27

"Нігерійські спамери" виманили у американки 400 тисяч доларів

Мешканка США Джанелла Спірс (JanellaSpears) заплатила інтернет-шахраям більше 400 тисяч доларів, повідомляється на сайті Katu News. Медсестра з штату Орегон повірила в лист, що відноситься до так званого "нігерійського спаму".

Спірс отримала електронне послання, в якому їй обіцяли, що вона отримає 20,5 мільйонів доларів, якщо зараз надасть матеріальну допомогу своїй далекій родичці Дж.Б.Спірс. Збіг прізвищ змусив жінку віднестися до листа з довірою.

Перша сума, яку шахраї попросили у Спірс, виявилася невеликою - близько ста доларів. Потім суми почали рости, але Спірс продовжувала платити, оскільки перед кожним платежем її запевняли, що він буде останнім. Так, шахраї збільшили обіцяну суму до 26,6 мільйонів доларів і попросили Спірс вислати 8300 доларів.

Зловмисники висилали їй документи нібито з друком ООН і Банку Нігерії (всі вони, природно, були фальшивими). На одному з етапів шахрайства Спірс навіть повідомили, що в операцію залучені президент Джордж Буш і директор ФБР Роберт Мюллер (спамери написали його прізвище як Muller, хоча її правильне написання - Mueller).

Спірс платила спамерам впродовж двох років. Вона заклала будинок і машину, а також спустошила пенсійний рахунок чоловіка. Сім"я, знайомі і навіть співробітники банку намагалися переконати жінку, що це добре відома схема шахрайства, проте вона відмовлялася вірити. Врешті-решт співробітники ФБР, що розслідували декілька подій про відмивання грошей, зацікавилися рухом засобів з Орегона до Нігерії. Їхню увагу привернув той факт, що тільки за останні три тижні Спірс переслала спамерам 144 тисячі.

Агенти повідомили американку, що вона стала жертвою шахраїв і сама може бути звинувачена в пособництві у відмиванні грошей. Після цього вона припинила платити. На виплату боргів у Спірс піде щонайменше три-чотири роки. Вона стверджує, що хотіла отримати мільйони доларів, щоб мати можливість допомагати тим, хто цього потребує.

Зараз ви читаєте новину «"Нігерійські спамери" виманили у американки 400 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути