Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 12:59

"Найбільший автопортрет в світі" виявився підробкою (ФОТО)

Шведський студент, що стверджував, що намалював найбільший в світі автопортрет, признався в тому, що малюнок був всього лише підробкою. Про це він повідомив 28 травня на сайті, присвяченому проекту.

Молода людина на ім"я Ерік Норденанкар (Erik Nordenankar) відкрила в інтернеті сайт "Найбільший в світі малюнок", де розповів про процес створення портрета. Він стверджував, що відправив через DHL валізу, в якій знаходився приймач GPS, в 55-денну подорож по земній кулі, забезпечивши при цьому службу доставки докладними інструкціями щодо послідовності переміщень.

Коли валіза повернулася назад в Стокгольм, Ерік нібито витягував з нього записані координати і перевів їх в комп"ютер. Таким чином, валіза з GPS-прибором виявилася його кисть, а пройдений ним шлях - слід від кисті, що створив в результаті те, що студент охрестив як "найбільший в світі автопортрет".

На сайті були розміщені два відеоролики з Youtube, де нібито був відображений процес підготовки проекту, а також сам малюнок, інструкції для DHL і їх повідомлень про доставку валізи в задані пункти призначення.

Проте, заяви Норденанкара викликали скептицизм у відвідувачів сайту. Одні користувачі указували на технічну неможливість здійснення такого проекту, інших змусили засумніватися витіюваті переміщення авіалайнера над Атлантикою. Деякі навіть припустили, що пілот знаходився під впливом психотропних препаратів.

Через декілька днів Ерік Норденанкар розмістив на сайті повідомлення, в якому заявив, що малюнок, - всього лише велика підробка, і валіза з приймачем GPS ніколи не відправлялася в DHL, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільший автопортрет в світі" виявився підробкою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути