Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 17:38

"Маккейн-президент продовжуватиме війну в Іраку"

Чи буде світ безпечніше з республіканцями в білому домі?

Дипломат Річард Холбрук вважає, що буде. В той же час історик Ніалл Фергюсон повністю з ним не згоден.

Відомий американський дипломат Річард Холбрук, який був ініціатором мирної угоди, що поклала край війні в Боснії. Він також брав участь в розробці Дейтонських угод і був постійним представникам США при ООН до 2001 року. Холбрук був радником Дж.Керрі під час президентської кампанії 2004 р. В даний момент є радником ХіларіКлінтон і одним з розробників її передвиборної програми.

Дипломат вважає, що питання відносно Іраку виявляє різницю між кандидатами від республіканців і демократів. Холбрук переконаний, що Джон Маккейн і далі боротиметься за перемогу в Іраку, що проте вислизатиме з його рук. В той же час дипломат вважає, що тільки демократ - чи то Барак Обама чи Хіларі Клінтон - зможе відновити довіру до Америки в світі.

Ніалл Фергюсон відомий як найталановитіший британський історик свого покоління. Блискучий мислитель стверджує, що подобається це чи ні, але США є кращою і єдиною надією для підтримки порядку в такому небезпечному світі. Фергюсон є також завзятим прихильником кандидата в президенти від Республіканської партії Джона Маккейна. Історик вважає, що Маккейн не є нео-консерватором, що він реаліст, який відновив би жорстку позицію прагматизму для зовнішньої політики США. Фергюсон вважає, що президент від демократів може загострити ситуацію в Іраку, де додаткові стратегічні помилки можуть спричинити ланцюг катастрофічних подій, трагічніших, ніж всі спостерігали до сьогоднішнього дня. Історик насміхається з того, що при обранні Барака Обами президентом США - це буде свого роду вітальний сигнал для всього світу, оскільки колір шкіри не так важливий в порівнянні з віком і досвідом, повідомляє globeandmail.com.

Переклад "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Маккейн-президент продовжуватиме війну в Іраку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути