четвер, 21 лютого 2008 14:42

"Ліга півночі" вимагає незалежності для північної частини Італії

Один з керівників правої партії Італії "Ліга півночі" (LegaNord) Маріо Боргеціо заявив про необхідність надати незалежність півночі країни за прикладом Косово, повідомляє в четвер газета "Репуббліка" (LaRepubblica).

"Заява про те, що декларація про незалежність є виразником волі громадян Косово, має історичну важливість. Незалежність Косово є конкретним застосуванням в Європі принципу самовизначення народів, - сказав Боргеціо, виступаючи напередодні в Страсбурзі. - Неможливо заперечувати, що це стає юридичним і політичним прецедентом. Цей прецедент (з Косово) є дуже важливим для тих, хто в Європі, від Корсики до Фландрії і нашій Паданіїї сподіваються на незалежність. Свободу Паданії!", - заявив Боргеціо.

Партія "Ліга Півночі" виступає за незалежність і відокремлення від решти Італії так званої Паданії - промислово розвинених областей країни, куди входять, зокрема, П"ємонт, Ломбардія, Венето, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Ліга півночі" вимагає незалежності для північної частини Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути