Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 11:58

"Фаїну" можуть звільнити вже найближчими днями

Сомалійські пірати можуть звільнити українське судно "Фаїна" протягом найближчих декількох днів, повідомило сьогодні джерело, що назвало себе "діловим партнером" піратів. Самі вони останнім часом не контактують зі ЗМІ.

За словами джерела, до сомалійських берегів із Джібуті вирушило судно з викупом розміром $8 млн. Можливо, що "Фаїну" та її екіпаж звільнять протягом найближчих двох дібю

Спочатку пірати вимагали за звільнення "Фаїни", на борту якої вантаж зброї, зокрема 33 танки Т-72, $20 млн. Однак учора розмір викупу знизили до $8 млн. Один з ватажків піратів заявив, що всі спроби звільнити судно й екіпаж у стилі "операції командос" приречені на провал.

За даними міжнародних організацій, з початку цього року в Аденській затоці й в Індійському океані біля берегів Сомалі пірати захопили близько 60 суден. Тільки у вересні заручниками бандитів стали 374 іноземних моряки. За даними організацій, у середньому за звільнення кожного судна виплачують близько $1 млн, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «"Фаїну" можуть звільнити вже найближчими днями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути