Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 12:59

"АвтоВАЗ" припинив випускати "десятки"

10-річне виробництво моделі Lada 110 ("десятки") припинене, повідомив 13 липня "АвтоВАЗ". На конвеєрі заводу цю модель повністю замінив седан Lada Priora, випуск якого почався в квітні цього року.

Priora розроблена ще при колишньому керівництві автозаводу якраз на базі автомобілів десятого сімейства, проте в автомобілі були модернізовані практично всі системи.

Збірка Lada 110 почалася літом 1995 року, "АвтоВАЗ" виготовив більше мільйона цих автомобілів. Основоположником "десятого" сімейства стала Lada 110 з кузовом седан. На її базі створені "десятки" з кузовом універсал і хетчбек, а також Lada Coupe. Ці моделі теж будуть зняті з виробництва в 2007-2008 роках при запуску нових моделей Priora.

"АвтоВАЗ" продовжить виготовлення запасних частин для "десятки", а також випустить 1,1 тисячі штук складальних комплектів для постачання на українські підприємства в Черкасах і Кременчуці.

Рекомендована ціна автомобіля Priora в базовій комплектації - 282 тис. рублів, що майже на 34 тисяч рублів дорожче за колишню "десятку", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" припинив випускати "десятки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути