Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2008 11:13

"Аль-Каїда" тренує для терактів бойовиків європейської зовнішності

"Аль-Каїда" тренує для терактів бойовиків європейської зовнішності
Директор ЦРУ Майкл Хейден в неділю заявив, що терористична організація "Аль-Каїда" приймає до своїх лав бойовиків "європейської зовнішності", так що викрити їх буде складніше, повідомляє агентство France Presse. Новачки "Аль-Каїди", за словами Хейдена, "могли б проникнути в США не привертаючи тієї уваги, яку зазвичай викликають вихідці з арабських країн".

Хейден відмітив, що ця інформація була отримана за допомогою нових розвідтехнологій, які використовуються американцями в Пакистані, де розташовуються багато тренувальних таборів терористів. За даними американської розвідки, "Аль-Каїда" почала тренувати терористів європейської зовнішності ще в 2006 році.

Глава Національної розвідки США Майкл Макконелл, представляючи доповідь ЦРУ в Палаті представників Конгресу США, також привів слова Хейдена, який відзначив загальне поліпшення ситуації в Пакистані. Хейден, проте, вважає, що в плані боротьби з тероризмом країна надолужує згаяне в 2006 році, коли політика президента Пакистану Первеза Мушаррафа привела до того, що "Аль-Каїда" міцно влаштувалася на території країни поблизу кордону з Афганістаном.

На думку Хейдена, Осама бін Ладен ховається в районі афгансько-пакистанського кордону, проте він вже не контролює "Аль-Каїду", залишаючись символічним лідером. Реальне керівництво терористами здійснюється єгипетськими бойовиками, а головним "мозком" "Аль-Каїди" Макконелл назвав другу людину в організації, єгиптянина Аймана аль-Завахірі.

Хейден вважає, що шляхом вербування терористів європейської зовнішності - іншими словами, використовуючи терористів, які будуть менш помітні, - "Аль-Каїда" прагне забезпечити, перш за все, організацію терактів в США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" тренує для терактів бойовиків європейської зовнішності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути