Ексклюзиви
вівторок, 10 лютого 2009 11:38

"Аль-Каїда" пригрозила новими терактами в Індії

"Аль-Каїда" пригрозила новими терактами в Індії
Міжнародна терористична організація "Аль-Каїда" розповсюдила відеоролик, в якому заявила, що Індію чекають нові теракти, подібні до тих, що сталися в Мумбаї в листопаді 2008 року, якщо вона спробує напасти на Пакистан.

Із зверненням виступив Мустафа Абу аль-Язід, командувач операціями "Аль-Каїди" в Афганістані. Раніше вважалося, що він загинув у результаті авіаудару ВПС США в серпні 2008 року.

Аль-Язід заявив, що, якщо знадобиться, моджахеди "зітруть індійську армію в порошок", "як це сталося з росіянами в Афганістані". "Вони нападуть на ваші економічні центри та зруйнують їх до тла", - заявив терорист.

Також аль-Язід закликав народ Пакистану скинути свій уряд і президента Асіфа Алі Зардарі за те, що політики пообіцяли співпрацювати з Індією в розслідуванні терактів.

Аль-Язід вважається відповідальним за багато терактів, серед них - вибух біля посольства Данії в Ісламабаді, внаслідок якого загинули шість людей. Також він взяв на себе відповідальність за вбивство колишнього прем"єра Пакистану Беназір Бхутто.

Відповідальним за теракти в Мумбаї вважається пакистанське угруповання "Лашкар-і-Тайбей". За деякими даними, ця організація може бути пов"язана з пакистанськими спецслужбами і керівництвом країни. Ісламабад всі обвинувачення в причетності до терактів відкидає, повідомляє IBN.
Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" пригрозила новими терактами в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути