Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 12:14

"Аль-Каїда": Бен Ладен перебуває в доброму здоров"ї

Айман аль-Завахірівиступив на одному з сайтів ісламізму із заявою щодо здоров"я свого безпосереднього шефа, глави терористичного угрупування Усами бен Ладена, повідомляє агентство "Рейтер".

"Шейх Усама бен Ладен знаходиться в доброму здоров"ї. Хоча завжди знайдуться недоброзичливці, які поширюють помилкові відомості про його хвороби", - заявив аль-Завахірі.

Бен Ладена вважають причетними до цілого ряду терористичних актів: замаху на американських громадян в Адені (Йемен, 1992), нападу на американських військовослужбовцях в Сомалі (1993), вибуху у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку (1993), вбивству американських військовослужбовців в Ер-Ріяді та Дахрані (Саудівська Аравія, 1995-1996), розстрілу туристів в Луксорі (Єгипет, 1997), вибухів біля американських посольств в Найробі (Кенія), Дар-ес-Саламе (Танзанія) (1998), підриву корабля ПМС США в Йемені (2000), підтримці албанських сепаратистів в Боснії та Косово і чеченських бойовиків. Бен Ладена також вважають організатором жахливих терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні 11 вересня 2001, що забрали життя більше 5 тисяч людей.

Розвідувальні структури США вважають, що в даний час бен Ладен ховається на території Пакистану або Афганістану, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда": Бен Ладен перебуває в доброму здоров"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути