вівторок, 17 квітня 2007 18:29

П"ятьох нотаріусів позбавили ліцензій за неадекватність

П"ятьох приватних нотаріусів позбавили свідоцтв на право зайняття нотаріальною діяльністю за непрофесійність та порушення закону

П"ятеро приватних нотаріусів позбавлені свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю через шкоду, нанесену державі та громадянам. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович за підсумками засідання Комісії з розгляду питань з розгляду питань щодо анулювання свідоцтв про право на заняття нотаріальної діяльністю, що відбулося в Мін"юсті.

За словами Міністра, позбавлені свідоцтв нотаріуси працювали у Дніпропетровській, Луганській, Полтавській областях, а також двоє – у м.Києві.

В результаті перевірок, проведених територіальними управліннями юстиції, було виявлено систематичні порушеннями дискваліфікованими нотаріусами  вимог законодавства при вчиненні нотаріальних дій, а також низьку професійну кваліфікацію. Це призвело до порушення прав громадян, зокрема, прав власності на нерухоме майно, прав на дотримання таємниці нотаріальної дії тощо.

Міністр юстиції зазначив, що на розгляді Комісії перебуває ще низка подань територіальних органів юстиції  - зокрема, з Тернопільської, Харківської, Луганської області та м.Києва, - щодо анулювання свідоцтв нотаріусів, в діяльності яких виявлені непрофесійні чи протиправні дії.
Зараз ви читаєте новину «П"ятьох нотаріусів позбавили ліцензій за неадекватність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути