понеділок, 30 квітня 2007 14:25

П"ятеро британців визнані винними в терористичній змові

Британський суд визнав п"ять чоловік винними в змові з метою проведення вибухів, в результаті яких могли загинути сотні чоловік. Вони планували провести вибухи в торговому центрі, нічному клубі, а також пошкодити систему газопостачання. Група планувала використовувати 600 кг аміачної селітри для виготовлення бомб. Теракти мали стати помстою Великобританії за підтримку США після терактів 11 вересня 2001 року.

Поліція розкрила цю змову в 2004 році за сприяння британської контррозвідки МІ-5, яка стежить за діями екстремістських мереж ісламізму, що мають зв"язки у всьому світі. В ході слідства були встановлені зв"язки підсудних з впливовими особами "Аль-Каїди" в Пакистані й Афганістані.

На лаві підсудних було сім чоловік. Двоє були виправдані. Всі обвинувачені є громадянами Великобританії. П"ятьом підсудним, які були визнані винними, загрожує довічне ув"язнення (за матеріалами Бі-бі-сі та Reuters).

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро британців визнані винними в терористичній змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути