Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 13:48

П"ять тисяч прихильників опозиції зібралися на мітинг в Тбілісі

До п"яти тисяч чоловік зібралися в п"ятницю на мітинг Об"єднаної опозиції в центрі Тбілісі, повідомляє "Інтерфакс". Дозволена властями акція проходить перед будівлею парламенту Грузії на проспекті Руставелі і присвячена подіям річної давності: 7 листопада 2007 року власті розігнали опозиційну ходу, постраждали більше 500 чоловік.

В мітингу беруть участь Консервативна і Лейбористська партії, Партія народу, "Рух за єдину Грузію" і інші організації, а також безпартійні опозиційні політики і студенти Тбіліського державного університету. Повідомляється, що обстановка на мітингу спокійна. Поліція виконала вимогу лідера Об"єднаної опозиції Левана Гачечиладзе і перекрила проспект Руставелі.

Супротивники президента Михайла Саакашвілі вимагають проведення дострокових президентських і парламентських виборів, звільнення політичних ув"язнених, забезпечення свободи ЗМІ і повернення телекомпанії "Імеді" сім"ї підприємця Бадрі Патаркацишвілі, що помер. Крім того, на мітингу прозвучали вимоги удосконалити виборче законодавство.

Зараз ви читаєте новину «П"ять тисяч прихильників опозиції зібралися на мітинг в Тбілісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути