понеділок, 23 квітня 2007 09:55

П"ять лівих кандидатів віддали голоси Руаяль

П"ятеро лівих кандидатів у президенти Франції, які не пройшли в другий тур виборів за наслідками недільного голосування, закликали своїх прихильників віддати голоси за представницю опозиційної Соціалістичної партії Сеголен Руаяль, а не за кандидата від правлячої право-консервативної партії "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі, передає France Presse.

За останніми даними, Саркозі набрав 31 відсоток голосів, а Руаяль заручилася підтримкою 25,8 відсотка виборців. Їх найближчі конкуренти, центрист Франсуа Байру і лідер ультра-правого Національного фронту Жан-Марі Ле Пен, не зможуть взяти участь в другому турі, який відбудеться 6 травня.

Руаяль підтримали лідери Зеленої партії, "Комуністичної революційної ліги", комуністичної партії, партії "Робоча боротьба", а також представник фермерів Жозе Бове. Сумарно за них проголосували близько 10 відсотків французів, що прийшли на вибори. Ле Пен, що зібрав приблизно стільки ж, імовірно запропонує своїм виборцям підтримати Саркозі, а Байру поки не озвучував своїх переваг.

Раніше стало відомо, що явка в ході першого туру виборів склала 84,5 відсотка від 44,5 мільйонів зареєстрованих виборців. Ряд французьких ЗМІ опублікували результати опитів, згідно яким в другому турі Николя Саркозі мають намір підтримати 52-54 відсотки виборців, повідомляє Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «П"ять лівих кандидатів віддали голоси Руаяль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути