середа, 23 лютого 2022 14:22

Путін зігнав практично весь флот в Україну

Путін зігнав  практично весь флот в Україну
Росія зігнала з усіх флотів практично все, що має готовність і потенціал вторгнення з моря. Фото: flot.com

У Чорному і Азовському морях розгорнуто 46 бойових кораблів з усіх флотів Російської Федерації.

Це практично все, що має готовність і потенціал вторгнення з моря, повідомляє Центр оборонних стратегій, передає "Українська правда".

У Середземному морі перебуває безпрецедентна кількість російських сил – 17 бойових кораблів зі складу всіх чотирьох флотів РФ. У тому числі два ракетні крейсери та ще сім ракетних кораблів різних типів, включно з двома ракетними підводними човнами.

Такого нарощування не спостерігалося з часів розпаду СРСР, зазначають в ЦГЗ. Навіть передбачено блокування потенційно можливого заходу багатоцільової авіаносної групи США в Східне Середземномор'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість десантних кораблів РФ зайшли до окупованого Севастополя

Також зазначається, що для цього Москва зосередила на театрі ракетні крейсери класу "Атлант" і новітній фрегат з гіперзвуковими ракетами "Циркон". У російській концепції завоювання панування в дальній морській зоні, ці кораблі мають назву "вбивць авіаносців".

Експерти нагадують, що під виглядом масштабних навчань Кремль організував фактичну морську блокаду Чорноморського узбережжя України в період з 13 по 19 лютого 2022 року.

Такі дії за Резолюцією ООН визнаються актом агресії, проте зараз немає жорсткої реакції від українських партнерів та НАТО.

Також із початку року в Чорному морі взагалі відсутні кораблі нечорноморських країн НАТО, що з огляду на минулі роки є абсолютно нетиповою ситуацією.

У Міністерстві закордонних справ України опротестували рішення Росії блокувати частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом військово-морських навчань.

Ці агресивні дії Росії є неприпустимими. Вони демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН і Конвенції ООН із морського права.

Зараз ви читаєте новину «Путін зігнав практично весь флот в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути