Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 12:42

Противників "Сі Бриз-2007" розігнали за допомогою невідомого газу

До 15 людей постраждали, 4 з них госпіталізовані в результаті інциденту, який стався сьогодні вночі біля полігону в Миколаївській області, де проходять навчання "Сі Бриз-2007".

"О 00.20 з військової частини виїхали автобуси з військовими, які рухалися в супроводі міліцейських машин. Як завжди, супротивники навчань створили живий коридор, через який автобуси проїздили під скандування: "НАТО - геть!" З однієї з машин супроводу був розпорошений струмінь невідомої речовини, можливо нервово-паралітичного газу. Потерпілі стали скаржитися на погане самопочуття, сильне запаморочення, нудоту і блювоту", – розповів прес-секретар наметового табору супротивників навчань НАТО Костянтин Заруднєв.

За його словами, всього від дії невідомого газу постраждали близько 15 чоловік. Вже скоро довелося викликати швидку, оскільки стан однієї з постраждалих жінок, мешканки Севастополя, різко погіршався, і вона знепритомніла.

"Показово, що швидка вчасно не приїхала. На наш подив, нам допомогу надали українські військові, які доставили пацієнтку в лікарню. Зараз вона знаходиться в реанімації", – говорить Заруднєв.

"Пізніше ще 3 людини було доставлено в обласну лікарню", – додає він.

За словами Заруднєва, після інциденту в табір були викликані правоохоронці, представники СБУ. Проводиться опитування потерпілих.

"Вже ведеться службове розслідування. Заява направлена в міліцію, вирішується питання про порушення кримінальної справи", – сказав він, передає Новый регион.

Зараз ви читаєте новину «Противників "Сі Бриз-2007" розігнали за допомогою невідомого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути