Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 11:54

Противірусний "Амізон" назвали псевдоліками

Противірусний "Амізон" назвали псевдоліками
Співробітник Інституту фізики НАН України Семен Єсилевський піддав жорсткій критиці ініціативу МОЗ щодо дослідження препарату "Амізон Макс" при лікуванні коронавірусу

Провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України, доктор фізико-математичних наук за спеціальністю "біофізика" Семен Єсилевський піддав жорсткій критиці ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо дослідження препарату "Амізон Макс" на українських пацієнтах при лікуванні коронавірусу. Цей препарат Єсилевський називає "фуфломіціном" і пояснює чому.

"Це препарат, який на пострадянському просторі піарять як "противірусне" вже, напевно, років двадцять, і який за цей час жодного разу не пройшов нормальних клінічних випробувань і не показав ніякої зрозумілої противірусної активності ніде і ніколи. Жодної нормальної рецензованої публікації по препарату в базі PubMed немає. За всіма ознаками це звичайний доморощений фуфломіцин", - пише вчений.

Трохи пізніше публікація у PubMed все ж була знайдена, але вона не зіграла на користь виробникові препарату, оскільки була написана співробітниками самого Фармаку.

"Якісь роботи по ньому у пабмеді таки з'явилися в останні роки. Наприклад, ось ця, авторства людей з фірми "Фармак", (причому, схоже, що вона така єдина)", - повідомив подробиці Єсилевський.

Експерт розкритикував сам метод дослідження, на підставі якого була написана робота співробітників Фармаку: "Це дослідження in vitro на клітинній культурі. У пробірці противірусну активність проявляє практично що-завгодно, але 99.99% з цього чого-завгодно на рівні цілого організму потім не працює".

Таким чином, робить висновок Єсилевський, "виробнику шкода просто викинути непотрібний препарат - це ж втрата чималих грошей на його збуті. Тому робляться героїчні спроби якось виправдати його існування".

Раніше для боротьби з коронавірусом вже намагалися застосовувати й інші препарати сумнівної якості, зокрема "Протефлазід".

Зараз ви читаєте новину «Противірусний "Амізон" назвали псевдоліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути