Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2016 05:17

Проти терориста Стрєлкова подали позов рідні жертв катастрофи МН17

Проти терориста Стрєлкова подали позов рідні жертв катастрофи МН17
Фото: ipress.ua

У штаті Іллінойс США родичі загиблих в результаті катастрофи малайзійського MH17 на Донбасі подали груповий позов проти громадянина РФ Ігоря Стрєлкова/Гіркіна, якого звинувачують в причетності до аварії.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Родичі 18-ти загиблих пасажирів "Боїнга", вимагають від ватажка проросійських сепаратистів 50 млн доларів компенсації за кожного загиблого", - йдеться в повідомленні.

Гіркіна звинувачують за трьома статтями: вбивство, аварії і руйнуванні самого літака і порушенні міжнародного права, а також в змові зі своїм заступником Сергієм Петровським.

Відзначається, що в позові обґрунтовується причетність Гіркіна до авіакатастрофи. Зокрема там йдеться, що влітку 2014 року, коли сталася аварія, Гіркін командував армією сепаратістов.Також в заяві йдеться про те, що з його допомогою з Росії на Донбас була доставлена ракетна установка, з якої було збито літак.

Крім того, родичі звинувачують Гіркіна в тому, що він наказав сепаратистам зібрати речі загиблих і передати їх в "фонд оборони ДНР".

У позові також йдеться про причетність Росії до аварії літака.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року у небі над Донеччиною проросійські терористи збили "Боїнг" з рейсу Амстердам-Куала-Лумпур. 15 членів екіпажу та 283 пасажири загинули. В літак поцілила ракета від ЗРК "БУК".

Зараз ви читаєте новину «Проти терориста Стрєлкова подали позов рідні жертв катастрофи МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути