Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2007 12:43

Проти екс-президента Індонезії поданий позов на півтора мільярди доларів

До суду Джакарти поданий позов проти екс-президента Індонезії Сухарто. Сума позову – 1,54 мільярда доларів у відшкодування за мільйони доларів, вкрадені ним у держави за 32 роки правління.

Прокуратура Індонезії вимагає від Сухарто виплатити 441 мільйон доларів вкрадених засобів і ще 1,1 мільярд доларів як компенсацію. За даними прокуратури, мільйони доларів були незаконно проведені з Центрального банку Індонезії через державні банки до фонду Yayasan Supersemar під керівництвом Сухарто.

Офіційно фонд був призначений для виплати стипендій учням, проте, за словами представника прокуратури, гроші були витрачені на "невизначені цілі".

У 1960-і роки Сухарто очолював Стратегічне командування індонезійської армії. Після невдалого путчу лівих сил у 1965 році з його схвалення відбувалися масові репресії підозрюваних у зв"язках з комуністами індонезійців. На хвилі антикомуністичних настроїв Сухарто спочатку перебрав на себе керівництво урядом, а в березні 1968 року був обраний президентом.

Сухарто шість разів переобирався на пост президента і фактично встановив у країні режим авторитарної влади з домінуванням у всіх сферах суспільного життя військових. За умов фінансової кризи в Південно-східній Азії, а також через масові антиурядові демонстрації та повстання, Сухарто в травні 1998 року змушений був залишити свій пост, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Проти екс-президента Індонезії поданий позов на півтора мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути