субота, 07 червня 2008 15:21

Прокурор обурений поведінкою іноземних студентів

Багато іноземних студентів, котрі отримали легальні запрошення для навчання у вищих навчальних закладах Києва, використовують Україну як транзитний пункт для міграції до Західної Європи або займаються нелегальною трудовою діяльністю в столиці.

Про це повідомив в інтерв"ю тижневику "Дзеркало тижня" N 21 від 7 - 13 червня 2008 прокурор Києва Євген Блажівський.

За його словами, "на підставі легально отриманих запрошень на навчання до Києва приїжджають іноземці, котрі й не збираються тут навчатися, а використовують країну як транзитний плацдарм до країн Західної Європи чи для нелегального працевлаштування в нас".

За інформацією столичної прокуратури, велика кількість іноземних студентів, які прибули нібито для навчання, жодного разу не відвідали свої навчальні заклади.

"Зокрема із запрошених у 2007 році на навчання в Київський міський медичний коледж 52 іноземців 35 у навчальному закладі так і не з"явилися. З 88 запрошених до Університету харчових технологій безвісти зникло 37 чоловік. Насправді список довгий, і скільки таких громадян у нас у країні, напевно не знає ніхто", - стверджує прокурор Києва.

Але навіть ті студенти, які пройшли весь курс навчання, часто не поспішають покидати Україну.

"Приміром, із 110 іноземних студентів Національного медичного університету імені Богомоль?ця, які у 2007 році закінчили навчання або були відраховані, 11 залишилися в столиці, згодом п"ятеро з них судом притягалися до відповідальнос?ті за скоєння адміністративних правопорушень", - повідомив Блажівський. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор обурений поведінкою іноземних студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути