Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 17:43

Прокуратура повернула школярам право на освіту

Прокуратура Донецька відновила право двох неповнолітніх городян на отримання середньої освіти. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Із загальноосвітньої школи N 8 на підставі листа районної служби у справах неповнолітніх було відраховано двох учнів четвертого і восьмого класів у зв"язку з перебуванням в притулку. Оскільки притулок є установою тимчасового утримання неповнолітніх, а не установою середньої освіти, відрахування дітей із школи порушило їх право на отримання загальної середньої освіти, закріпленої законодавчо.

За результатами перевірки загальноосвітньої школи N 8 прокурором Донецька винесено протест, яким керівництву учбового закладу наказано відновити конституційне право на загальну середню освіту відрахованих дітей.

За наслідками проведеної перевірки прокуратурою Донецька на адресу начальника управління освіти міської ради направлено відповідне подання, у якому, зокрема, порушено питання про притягання до дисциплінарної відповідальності перших керівників п"яти шкіл, передає КИД.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура повернула школярам право на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути