четвер, 24 травня 2007 18:24

Прокуратура Казахстану закрила газету і телеканал зятя Назарбаєва

Генпрокуратура Казахстану на три місяці припинила мовлення телеканалу КТК та газети "Караван". На думку прокуратури, ці ЗМІ порушили закон "Про мову". У чому конкретно полягає порушення, не повідомляється.

Головний редактор "Каравану" Олександр Шухов розцінив те, що відбувається як "повне беззаконня". "Ми маємо справу з фактом поліцейського свавілля на межі поліцейського беззаконня", - заявив Шухов.

Раніше ІА "Kazakhstan Today" повідомило про затримання фотокореспондента "Каравану" Руслана Пряникова. Його відвезли у відділення міліції і відібрали камеру, за те що він знімав будівлю прокуратури в Алма-Аті.

Сайти КТК і "Каравану" в даний час доступні.

Відзначимо, що ці ЗМІ вважаються близькими зятеві президента республіки Рахату Алієву, відносно якого напередодні було порушено кримінальну справу за статтею "викрадення людини".

У лютневому інтерв"ю Reuters на запитання, чи володіють він і його дружина Даріга Назарбаєва акціями телеканалів "Хабар" та КТК, а також газети "Караван" і інформаційного агентства Kazakhstan Today, - Алієв відповів позитивно. При цьому він відзначив, що відповідно до законодавства ці акції передані в довірче управління, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Казахстану закрила газету і телеканал зятя Назарбаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути