Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 13:56

Прокуратура думає, що харківські міліціонери викинули людину з вікна

Прокуратура думає, що харківські міліціонери викинули людину з вікна

Прокуратура Харківської області не залишила без уваги НП в Лозівському міськвідділі міліції, в результаті якої загинув Ласло Коломпаров, і порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень. Тепер правоохоронцям загрожує 10 років в'язниці, пише "Сегодня".

9 січня у райцентрі Лозова Харківської області з 4 поверху будинку міськуправління міліції вистрибнув 39-річний чоловік, якого запросили на розмову про зберігання наркотиків. На думку працівників міліції, він був у стані наркотичного сп'яніння.

Чоловіка разом з його 37-річною співмешканкою викликали на допит але після того, як чоловік увійшов до кабінету, він кинувся до вікна й вистрибнув з нього.

Зі слів заступника начальника УМВС в області Андрія Стародубцева, працівники міліції намагалися не дати чоловікові вистрибнути з вікна, однак усе відбулося дуже швидко, і вони не змогли його зупинити.

У міліції стверджують, що жодних недозволених методів до чоловіка не застосовували.

Потерпілого із численними травмами доставили у Лозовську центральну лікарню. Отримавши важкі травми, через тиждень він помер в лікарні, не приходячи до тями.

Правоохоронці, які допустили самогубство, відразу отримали дисциплінарне стягнення, але в обласній прокуратурі вважають це занадто м'яким покаранням.

"Порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Лозівського МВ ГУ МВС, які супроводжувалися насильством", - повідомляють в прокуратурі. Якщо провину правоохоронців доведуть, їм загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років.

Як відомо, брати й мати Коломпарова, сумніваються в тому, що Ласло сам викинувся з вікна.

Вони стверджують, що міліціонери катували Коломпарова, при цьому душили пакетом, ламали кості, застосовували електрострум. Родичі вважають, що Коломпарова викинули з вікна, щоб приховати сліди катувань.

Нагадаємо, що у квітні минулого року з вікна 5-го поверху Харківського міського управління УМВС в Харківській області також випав чоловік.

Перед цим, у тому ж Харкові, затриманий харків'янин, втікаючи від знущань правоохоронців, вистрибнув з вікна третього поверху райвідділу.

Чоловік все ж вижив. Він заявляє, що його били і погрожували зґвалтувати, тому він виріши, що краще вже смерть.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура думає, що харківські міліціонери викинули людину з вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути