середа, 19 березня 2008 09:53

Професії, де жінки заробляють більше за чоловіків

Виявилося 80 професій, де жінки заробляють більше за чоловіків. За даними Уоррена Фарелла, автора книги "Чому чоловіки одержують більше", найбільший розрив у зарплатах існує у топ-моделей - з очевидних причин жінкам платять незрівнянно більше, ніж чоловікам.

Однак є й значно менш екзотичні спеціальності, де праця жінок оплачується краще. Серед них - професії інженерів у сфері продажу (жінки одержують на 43% більше за чоловіків), статистиків (розрив становить 35%), законодавців (33%), працівників транспорту (32%), автомеханіків (жінкам платять на 29% більше, ніж чоловікам) та ін.

Фарелл дотримується думки, що чоловіки одержують більше, тому що частіше беруться за незручну й неприємну роботу, наприклад, погоджуються на тривалі поїздки, на роботу в небезпечних умовах, на роботу, пов"язану з фінансовим ризиком, та ін. У свою чергу, жінки віддають перевагу більш безпечній і приємній роботі, із гнучким робочим режимом. Навіть найбільш високооплачувані жінки часто погоджуються поступитися грошима в обмін на вільний час, що вони витрачають на родину й дітей, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Професії, де жінки заробляють більше за чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути