Ексклюзиви
неділя, 13 грудня 2015 01:50

Професійних юристів не залучиш на ставку 2700 грн. - Сакварелідзе

Професійних юристів не залучиш на ставку 2700 грн. - Сакварелідзе
Фото: focus.ua

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе упевнений, що без підтримки і розуміння уряду неможливо буде залучити професійних юристів на ставку в 2700 грн, особливо керівників. Про це він розповів в інтерв'ю "Ліга".

Сакварелідзе, зокрема, пояснив: "Ми скоротили чотири тисячі прокурорів у цьому році, а також керівні посади, зменшили кількість районних прокурорів, їх заступників, відділів, і за рахунок цього хотіли перерозподілити зарплати на діючих працівників. Але їх урізав уряд".

За його словами, таким чином корупційні ризики в роботі прокуратури не зняті. "Фінансова мотивація не єдина в роботі прокурора, і особливо у процесі самоочищення від корупції. Але це обов'язковий фактор для того, щоб люди нормально себе почували, були забезпечені, щоб не переживати про звичайних життєвих питаннях", - підкреслив заступник генпрокурора.

"Будь-яка реформа - це комплекс дій. Потрібна політична воля, потрібно розуміння, що яку б систему не придумали Давид і його команда, що б вони не прописали - завжди є ризик того, що хтось може це все перекреслити", - підсумував Сакварелідзе.

Зараз ви читаєте новину «Професійних юристів не залучиш на ставку 2700 грн. - Сакварелідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути