пʼятниця, 25 січня 2008 19:04

Проді пропонує змінити виборче законодавство Італії

Романо Проді, який подав у відставку з поста прем"єр-міністра Італії, після того, як Сенат в четвер проголосував проти вотуму довіри його уряду, заявив про необхідність змінити виборче законодавство країни.

Проді неодноразово критикував виборче законодавство Італії, яке не надає істотної переваги в парламенті коаліції, що отримала на виборах перемогу з невеликим відривом.

У свою чергу, лідер опозиції та колишній прем"єр Сильвіо Берлусконі активно наполягає на проведенні дострокових парламентських виборів в рамках існуючого законодавства.

Згідно дослідженням громадської думки, правоцентристський блок в даний час користується достатньо широкою підтримкою громадян, і, у разі своєї перемоги Берлусконі упевнений, що доб"ється переваги в 40 голосів на свою користь в Сенаті. У розмовах зі своїми соратниками по коаліції лідер опозиції вже називає можливі дати проведення виборів - 13 або 20 квітня.

Глава Італійської республіки Джорджо Наполітано в п"ятницю почне проведення консультацій зі співголовами обох палат парламенту, лідерами партій і колишніми президентами країни про вихід з політичної кризи.

Як очікується, Наполітано обговорить з ними два варіанти виходу з ситуації. Зокрема, глава держави може ухвалити рішення про створення так званого технічного уряду, основним завданням якого стане проведення виборчої реформи в країні. Другий варіант - проведення в Італії дострокових парламентських виборів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Проді пропонує змінити виборче законодавство Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути