Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2017 19:10

Процес верифікації полонених завершений — Медведчук

Процес верифікації полонених завершений — Медведчук

Учасники гуманітарної підгрупи переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську завершили верифікацію списків утримуваних осіб.

Про це в ефірі телеканалу "Росія-24" заявив спецпредставник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук.

"На сьогоднішній день є етап, який ми завершили. Це так звана верифікація. Є люди, а їх кілька сотень, яких розшукують "ДНР" і "ЛНР" на території України, і щодо яких зроблена заявка на звільнення, але вони не хочуть повертатися на непідконтрольну Україні територію. Так от, ми закінчили опитування цих людей. Потрібно було зробити так, щоб ці опитування були доказами для Луганська і Донецька, що ці люди дійсно не хочуть повертатися", - сказав Медведчук.

За його словами, тепер необхідно виключити цих людей зі списку.

"Ми їх повинні виключити зі списку, і залишиться ось той список для обміну "всіх на всіх".
Так ось, ми закінчили опитування цих людей. А треба було не просто їх опитати, а зробити так, щоб в результаті ці опитування були доказом для тієї сторони, тобто представників Луганська і Донецька, що вони дійсно не хочуть повертатися. Ми їх повинні виключити зі списку, ми зараз це робимо. І залишиться остаточний список, коли ми будемо говорити про обмін "всіх на всіх". Тобто ми йдемо цим шляхом, і ось сьогодні це один з тих етапів, який наближає нас до виходу на фінішну пряму: коли будуть визначені списки обміну "всіх на всіх" і дата такого обміну", - повідомив політик.

Зараз ви читаєте новину «Процес верифікації полонених завершений — Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути