Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 15:58

Про теракти 11 вересня знала дитина

Це був день, який змінив cвіт: 11 вересня 2001 року ісламські терористи напали на головні символи американської влади. Загинули майже 3000 чоловік. Кадри з палаючими баштами Усесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і міністерства оборони обійшли весь світ.

Мабуть, історія, розказана виховательці хлопчиком арабського походження, спочатку здалася їй неправдоподібною. П"ятирічна дитина почала свою розповідь, навіть не встигнувши зняти куртку. Напередодні в ісламській школі він почув, як дорослі говорили, "що великий літак повинен врізатися в будинок, і помре багато людей". Це відбувалося в понеділок, 10 вересня 2001 року, рано вранці, за день до терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні.

Подібний злочин здавався тоді неймовірним, і вихователька дитячого саду з Північного Рура подумала, що малюк провів дуже багато час у екрану телевізора. Коли 11 вересня вихователька побачила, як літаки таранили вежі-близнюки, вона повідомила про розповідь хлопчика своє безпосереднє начальство, а також поліцію.

Вихователька була допитана поліцією тільки в 2002 році, через рік після терактів, а батько хлопчика - лише в 2005 році, пише "Інопресса".

Зараз ви читаєте новину «Про теракти 11 вересня знала дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути