четвер, 03 квітня 2008 11:30

Про незалежність Косова поговорять на весняній сесії ПАРЕ

Голова ПАРЕ Луіс Марія де Пуч заявив, що тема одностороннього проголошення незалежності Косова 17 лютого цього року може бути розглянута під час майбутньої в середині квітня весняної сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Він сказав про це після прибуття в Петербург, де сьогодні, 3 квітня, пройде засідання Ради Міжпарламентської асамблеї держав СНД.

Він зазначив, "що стосується цієї теми, то у мене поки немає жодної пропозиції (з боку парламентаріїв) провести дебати, як поточні, так і в порядку термінового розгляду щодо Косова, але я переконаний, що сама по собі проблема настільки актуальна і важлива, що може бути обговорена в ході майбутньої дискусії в Асамблеї".

За словами де Пуч, в ПАРЕ немає єдиної точки зору з косовської проблеми. "Ви знаєте, що серед членів Асамблеї є розбіжності з цього питання", - сказав він.

Що до питання, чи зможе Косово стати членом Ради Європи, де Пуч зазначив, що, на його думку, питання так не стоїть.

Для початку процедур приєднання держави до Ради Європи, за його словами, "необхідне, щоб відбулося багато речей, які не відбулися: наприклад, визнання держави міжнародним співтовариством...".

"Щоб почати такий процес, потрібно, щоб організація або нова держава мала максимальну більшість його підтримуючих країн, а зараз про це мова не йде", - сказав Хосе Марія де Пуч.

Слід зазначити, що голова ПАРЕ був першим з європейських політичних діячів, хто відреагував на рішення про проголошення в односторонньому порядку незалежності косовського краю від Сербії. У поширеній заяві він висловив жаль у зв"язку з подією і закликав всі зацікавлені сторони слідувати нормам Ради Європи в області прав людини, національних меншин, а також прав біженців.

Нагадаємо, що 17 лютого 2008 року Косово проголосило незалежність у односторонньому порядку, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Про незалежність Косова поговорять на весняній сесії ПАРЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути