Ексклюзиви
середа, 25 серпня 2010 08:57

Приватні підприємці вивели в тінь 400 мільйонів гривень

Приватні підприємці вивели в тінь 400 мільйонів гривень

Діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, яке надавало послуги з конвертації коштів припинили співробітники управління Служби безпеки України у Черкаській області спільно з працівниками прокуратури У результаті проведеної у Києві спецоперації, під час передачі 230 тис. грн. готівки затримано трьох приватних підприємців: двох черкащан та киянина.

Як повідомили в прес-службі управління Служби безпеки України у Черкаській області, під час обшуку в приміщеннях, які використовувалися для незаконної діяльності, вилучено ще близько 570 тис. грн., бланки та печатки фіктивних підприємств. Встановлено, що зловмисники у Черкасах та одному з районних центрів області для прикриття злочинної діяльності створили чотири приватних підприємства, а також залучили низку фіктивних та діючих комерційних структур Києва, Дніпропетровська, які займалися мінімізацією та ухиленням від сплати податків і незаконним переведенням безготівкових коштів у готівку шляхом проведення безтоварних операцій.

Організатори конвертаційного центру знімали готівку з банківських рахунків та передавали разом із фальсифікованими бухгалтерськими документами "замовникам". Комісія за їхні послуги становила від двох з половиною до чотирьох відсотків від заявленої суми конвертації.

За попередніми підрахунками, впродовж 2008-2010 років спритники перевели до тіньового сектору економіки більш як чотириста мільйонів гривень. За матеріалами СБУ, прокуратура Черкаської області стосовно вказаних осіб порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення) ККУ. Нині триває досудове слідство.

Раніше СБУ викрила угрупування, яке конвертувало 3,2 млрд грн.

Правоохоронці встановили, що з метою здійснення протиправної діяльності члени угрупування використовували документи понад 30 підприємств з ознаками фіктивності, зареєстрованих за разову грошову винагороду на підставних осіб.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Приватні підприємці вивели в тінь 400 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути