Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 10:38

Принц Гарі їде з Афганістану через публікації в пресі

Принц Гарі вже перебуває на борту військово-транспортного літака, що прямує до Британії, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на міністерство оборони Сполученого Королівства.

23-річний другий лейтенант Вейлз (Вельський) два з половиною місяці прослужив в афганській провінції Гільменд, виконуючи звичайні військові обов"язки і перебуваючи в однакових умовах з товаришами з полку гуркхів - жителів Непалу, які традиційно служать в британській армії з позаминулого століття.

Принц займався коректуванням дій авіації, що здійснювала вогняну підтримку наземних частин, і регулярно ходив на піше патрулювання місцевості.

Його перебування в зоні бойових дій трималося в таємниці, оскільки член королівської фамілії, а заразом і ті, хто служить поряд із ним, неминуче стали б бажаною мішенню для талібів.

Просочування інформації в пресу змусило начальника британського генштабу, головного маршала авіації сера Джока Стіррапа, віддати наказ про терміновий переклад принца до нового місця служби.

Як повідомляють британські ЗМІ, принца Гарі відкликали з навчань, в яких він брав участь разом із товаришами по службі, і відправили на військовий аеродром.

Раніше в п"ятницю представник міноборони висловив співчуття у зв"язку з тим, що австралійський журнал і американський веб-сайт розкрили місцеперебування принца, але заявив, що міністерство з самого початку було готове до подібного розвитку подій.

Бабуся принца, Її Величність Єлизавета II, в п"ятницю заявила, що її внук "добре потрудився в дуже важкому кліматі".

Нагадаємо, принца Гарі призначили на службу в Афганістані замість служби в Іраку після того, як іракські бойовики пообіцяли за голову принца Гарі нагороду в 625 тисяч доларів, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гарі їде з Афганістану через публікації в пресі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути