Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2008 13:39

Причиною аварійної посадки літака в Хітроу може бути відмова електроніки

Причиною аварійної посадки лайнера "Боїнг-777" британської авіакомпанії British Airways в лондонському аеропорту Хітроу могла стати відмова електронної системи управління двигунами, повідомляє британський телеканал "Скай ньюз" із посиланням на джерела, близькі до розслідування інциденту.

Згідно з цією інформацією, нештатна ситуація виникла на висоті приблизно 150 метрів. Екіпаж виявив, що не може збільшити потужність двигунів літака через відмову електронної системи управління ними.

У цих умовах пілот, у якого було десь півхвилини на роздуми, ухвалив рішення опустити ніс літака для збереження швидкості й здійснити аварійну посадку, не долетівши до злітно-посадкової смуги - в аеропорту Хітроу така можливість була.

У результаті літак, що виконував рейс ВА38 із Пекіна до Лондона, приземлився на траву, після чого його протягнуло декілька десятків метрів по землі до ВПС.

На щастя, в результаті інциденту жертв серед 136 пасажирів і 16 членів екіпажа не було, проте 18 чоловік отримали травми.

Люди, які знаходилися на борту, по надувних трапах змогли евакуюватися з літака протягом 90 секунд після зупинки літака.

Розслідування причин інциденту доручене британській службі авіаційної безпеки. Очікується, що перші попередні підсумки розслідування вона надасть у найближчі два дні, а потім протягом місяця підготує докладну доповідь про причини аварії, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Причиною аварійної посадки літака в Хітроу може бути відмова електроніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути