Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 14:33

Причини аварії літака в Сан-Паулу

У пасажирського лайнера Airbus A320, що розбився 17 липня в аеропорту бразильського міста Сан-Паулу, не працював реверс тяги на одному з двигунів, повідомляє ВВС News. Реверси тяги допомагають реактивному літаку гальмувати при приземленні, проте, як заявили представники авіакомпанії TAM Airlines, якій належав аеробус, один з них - правий - був відключений під час аварії відповідно до інструкції виробника і на умовах, "затверджених Національним управлінням цивільної авіації".

Коментарі авіакомпанії послідували за повідомленням бразильського телеканалу Globo TV про те, що неполадки виникли в правому двигуні A320 за чотири дні до катастрофи.

17 липня літак A320, що виконував внутрішній рейс Порту-Алегрі-Сан-Паулу, при посадці з"їхав із злітно-посадочної смуги і врізався в будівлю. На борту знаходилися 186 чоловік, всі вони загинули. Загальну кількість жертв катастрофи складає більше 200 осіб, включаючи тих, хто знаходився в будівлі і біля неї.

У числі вірогідних причин події називалися дуже коротка злітно-посадочна смуга і поганий стан ВПС, яка була мокрою від дощу. Експерти, які вивчили відеозапис посадки A320, стверджують, що літак рухався по ВПС з дуже великою швидкістю. Представники громадськості закликають закрити аеропорт Конгоньяс, чиї технічні характеристики не відповідають вимогам безпеки.

Після катастрофи робота аеропорту була припинена. У Бразилії оголошений триденний траур, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Причини аварії літака в Сан-Паулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути