субота, 20 вересня 2008 19:04

Внаслідок вибуху в готелі Ісламабаду загинули 27 осіб

За даними поліції Ісламабаду, 27 людей загинули внаслідок вибуху у готелю Marriott в столиці Пакистану. Про це повідомляє агентство France Presse з посиланням на заяву представників влади країни. За даними кореспондента агентства Xinhua, більше 25 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Вибух, який стався 20 вересня приблизно о 17:30 за київським часом, був надзвичайно сильним. За даними кореспондента ВВС News, вибухом був знищений практично весь фасад готелю. Вогнем охоплено близько двох третин будівлі. Зараз рятувальники виносять з будівлі Marriott поранених і тіла загиблих.

Готель, що піддався атаці, знаходиться недалеко від урядових будівель і дипломатичних місій. Поки ніхто не узяв на себе відповідальність за вибух.

Теракт міг був виконаний смертником, який керував автомобілем з вибухівкою, і врізався в загороди перед готелем. У готелі Marriott в Ісламабаді зупиняється багато іноземців, оскільки він добре охороняється.

У 2007 році терористи вже здійснювали атаки на готель. Тоді внаслідок вибуху загинула одна людина.

Варто відзначити, що вибух стався всього через декілька годин після виступу президента країни. Асиф Алі Зардарі в своєму першому зверненні до парламенту заявив про свою прихильніст у боротьбі з тероризмом.

Після того, як Пакистан підтримав США в боротьбі з тероризмом, бойовики неодноразово влаштовували теракти, в результаті яких загинули сотні мирних жителів. У вересні 2008 року американські війська завдали з боку Афганістану декількох ударів по пакистанській території, де, на думку Вашингтона, ховаються прихильники руху "Талібан" і бойовики "Аль-Каїди". У Пакистані засудили дії американців, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок вибуху в готелі Ісламабаду загинули 27 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути