середа, 26 грудня 2007 11:42

При розгоні мітингу опозиції в Тбілісі застосували психотропну зброю

Щоб розігнати мітинг опозиції в Тбілісі 7 листопада, влада Грузії застосували психотропну зброю - американський акустичний генератор, що викликає у людей відчуття паніки і психічні розлади. Генератори були встановлені на поліцейських джипах - шестикутні щити на рухомій стійці, що видавали різкий свист. Ці щити, будучи направлені у бік демонстрантів, спонукали їх до втечі, повідомляє "Московський комсомолець".

А телеканалу Russia Today вдалося зняти джипи з встановленими на них генераторами на відео. Відео ефіру викладене на сайті Wired.com.

Експерт по озброєннях Віктор Сірик заявив телеканалу: "Грузинська поліція використовувала "звукові гармати". Це нелегальна зброя, яка на деякий час дезорієнтує людей. Також поліцейські використовували так звані "смердючі бомби" і гумові кулі, які можуть заподіяти дуже серйозні поранення".

МК повідомляє, що багато учасників мітингу звернулися в лікарні протягом трьох наступних днів після розгону демонстрації з скаргами на різке погіршення психічного стану. Пацієнти скаржилися на напади агорафобії, або боязнь відкритих просторів: їм було страшно вийти з будинку, піти в магазин, кафе, спуститися в метро або просто пройтися по вулиці. Страх і огиду на фізичному рівні викликали незнайомі люди, натовп: опинившись, наприклад, в переповненому вагоні метро або автобусі, потерпілі відчували задуху, у них пересихало в роті, їх бив озноб або підвищувалася температура. Деякі відзначали у себе короткочасні провали в пам"яті, повідомляє .NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «При розгоні мітингу опозиції в Тбілісі застосували психотропну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути