Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 10:07

Президенту Східного Тімора зробили третю операцію

Президентові Східного Тімора Жозе Рамушу-Орті в Австралії зроблено третю за рахунком операцію. Про це повідомив сьогодні представник Королівської лікарні Дарвіна.

За його словами, поранений в результаті нападу бунтівників Рамуш-Орта перебуває у важкому, але стабільному стані, і дотепер підключений до апарату вентиляції легенів. "Хірургічне втручання було плановим. Президент ще добу знаходитиметься в стані штучної коми", - цитує слова представника клініки ИТАР-ТАСС.

Група військових злочинців у понеділок атакувала будинок Рамуша-Орти в Ділі - столиці Східного Тімора. У перестрілці президент отримав вогнепальне поранення. Загинув один із його охоронців. Убитий керівник бунтівників Алфредо Рейнадо, який розшукувався властями за колишні виступи проти уряду цієї наймолодшої незалежної країни Азії.

Бунтівники, що зчинили замах на президента Тімора Лешті Жозе Рамуша-Орту і важко поранили його в живіт, здійснили також напад на резиденцію прем"єр-міністра країни Шанани Гужмау. Про цей другий напад повідомлялося лише, що замах на голову уряду "провалився".

Президент Рамуш-Орта - ветеран боротьби за незалежність, відомий в регіоні письменник, лауреат Нобелівської премії миру 1996 року.
Зараз ви читаєте новину «Президенту Східного Тімора зробили третю операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути