Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 16:59

Президентом Східного Тимора став нобелівський лауреат

На президентських виборах в Східному Тиморі, державі в Південно-Східній Азії, переміг лауреат Нобелівської премії миру 1996 року, глава тимчасового уряду Жозе Рамуш Орта. Він заявив, що готовий зайняти пост голови держави і зробити все, щоб вирішити проблеми, що стоять перед нацією, що "опинилася в лещатах кризи влади і проблеми біженців".

Колишній міністр закордонних справ цієї наймолодшої держави в світі очолив тимчасовий уряд в липні 2006 року після того, як навесні у столиці спалахнули масові безлади, жертвами яких стали більше 30 чоловік.

Нагадаємо, Східний Тимор раніше був португальською колонією. Після першого проголошення незалежності в 1975 році ця маленька країна в південній частині Індійського океану була окупована Індонезією. Завдяки "марксистсько-ленінській" ідеології лідерів національно-визвольного руху в Східному Тиморі, країну тоді називали "тихоокеанською Кубою". У жовтні 1999 року ООН узяла на себе управління Східним Тимором. Остаточно незалежність Тимора-Лешті проголошена в травні 2002 року, з посиланням на AFP повідомляє газета Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Президентом Східного Тимора став нобелівський лауреат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути