Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 10:35

Президент Вірменії дозволив поширювати листівки

Президент Вірменії Роберт Кочарян вніс поправки до свого указу про введення надзвичайного стану в Єревані, повідомляє ІА "Новости-Армения".

Зміни стосуються обмежень на роботу ЗМІ, а також на політичну пропаганду. Зокрема, глава республіки скасував в указі від 1 березня підпункт 5 пункту 4, який забороняв поширювати листівки.

Крім того, відповідно до поправок, підпункт 4 пункта 4 викладено в новій редакції. Відтепер він забороняє ЗМІ надавати свідомо хибну інформацію з внутрішньополітичних питань, а також публікувати заклики до участі в незаконних заходах.

"Новости-Армения" повідомляє, що попередня редакція указу взагалі наказувала ЗМІ передавати тільки офіційну інформацію в тих матеріалах, які стосуються внутрішньої політики. При цьому агентство не уточнює, чи було остаточно скасовано це розпорядження відповідно до нової редакції.

Раніше президент заявив, що має намір змінити підхід до роботи ЗМІ під час надзвичайного стану. "Зараз ми вказуємо на те, що можна робити, а новим указом визначимо те, чого робити не можна", – сказав він.

Відзначимо також, що з початку березня у Вірменії припинили роботу інтернет-ресурси, відомі своєю опозиційною спрямованістю. Видання Armenia Today повідомило, що сайти були закриті за розпорядженням уряду республіки. Влада, зі свого боку, відкидає звинувачення у введенні цензури.

Надзвичайний стан в Єревані було введено 1 березня у зв"язку з безладами, в яких взяли участь прихильники колишнього президента Вірменії Левона Тер-Петросяна. Останній програв чергові президентські вибори, проте відмовився визнати свою поразку і організував у столиці масові акції протесту.

Режим НС триватиме до 20 березня. 10 березня президент Вірменії скасував частину введених обмежень. Втратили силу пункти указу, які дозволяли владі припиняти діяльність політичних партій, що перешкоджають ліквідації наслідків безладів, а також виселяти жителів столиці, що порушують режим НС, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Вірменії дозволив поширювати листівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути