четвер, 24 травня 2007 20:00

Президент Таджикистану заборонив пишні весілля

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон виніс законопроект, який строго регламентує проведення обрядових і традиційних заходів, таких як весілля або похорони.

Виступаючи на загальнореспубліканській нараді, присвяченій впорядкуванню обрядів, Емомалі Рахмон заявив, що подібні заходи, що проводяться чиновниками, бізнесменами і релігійними діячами, "часто нагадують змагання і показуху".

Згідно новому законопроекту, кількість гостей на весіллі не повинно перевищувати 200 чоловік, а на поминаннях - 100 чоловік. При цьому в документі встановлюється навіть максимальна кількість автомобілів у весільному кортежі (не більше чотири), і блюд на поминальній вечері (тільки одне).

Для порушників передбачений штраф: дві тисячі сомоні (580 доларів) з простих громадян, п"ять тисяч (1450 доларів) з чиновників і десять тисяч (2900 доларів) з юридичних лиць.

Нагадаємо, що раніше президент Таджикистану так само ретельно регламентував "останні дзвінки" і інші шкільні свята (захід повинен проводитися на території школи, а бути присутнім на нім дозволяється тільки учням тих класів, яких воно безпосередньо торкається). А вчителям він минулого року заборонив носити золоті зуби, заявивши, що "це не наша культура і не наші традиції", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Президент Таджикистану заборонив пишні весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути