Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 12:53

Президент ПАР вирішив використати війська для придушення безладів

Президент ПАР Табо Мбекі санкціонував використання армії для придушення безладів в країні. Про це повідомляється на сайті президента. Про рішення залучити армію для нормалізації ситуації в провінції, де знаходиться Йоганнесбург, було оголошено після того, як розправи, що почалися неділю тому, над емігрантами почали відбуватися не тільки в Йоганнесбурзі, але і Дурбані. Із закликом використати війська звернулась поліція.

В ході безладів в Йоганнесбурзі, де озброєні палицями, камінням і холодною зброєю натовпи били і вбивали іммігрантів, загинули більше 20 людей, тисячі були вимушені покинути свої будинки. Іммігранти намагаються сховатися в поліцейських ділянках, мечетях і церквах. Як відзначає ВВС News, війська вперше придушуватимуть безлади на вулицях з часів падіння режиму апартеїду на початку 1990-х років.

Всього в ПАР, за оцінками експертів, від трьох до п"яти мільйонів іммігрантів, в основному із Зімбабве. Частина місцевого населення звинувачує їх в тому, що вони відбирають у громадян країни робочі місця, а також скоюють різні злочини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАР вирішив використати війська для придушення безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути