понеділок, 11 лютого 2008 16:12

Президент Італії закликав розпущений парламент ратифікувати Лісабонський договір

Президент Італії висловився сьогодні за те, щоб обидві палати розпущеного ним парламенту все ж таки зібралися і без зволікання ратифікували Лісабонський договір - новий основоположний документ Євросоюзу. Виступаючи в університеті міста Тренто, Джорджо Наполітано заявив, що Італія повинна виконати свій обов"язок, ратифікувавши документ, не дивлячись на передвиборний період.

Під час виступу 82-річний президент відчув легке нездужання і був вимушений припинити лекцію. Після короткої паузи він попросив стілець і сидячи продовжив читання тексту. Своїм помічникам Наполітано пояснив, що йому стискував горло високий комір чорної мантії почесного професора університету, надітої поверх костюма. Під час вимушеної паузи президент зняв мантію і йому стало легше дихати. Зараз, як запевняють в оточенні президента, Джорджо Наполітано почувається нормально і продовжує програму перебування на півночі Італії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії закликав розпущений парламент ратифікувати Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути