Ексклюзиви
вівторок, 01 травня 2007 16:54

Президент Ірландії розпустила парламент

В неділю, 29 квітня, президент Ірландії Мері Макаліс розпустила парламент країни. Голова держави підтримала пропозиції прем"єр-міністра Берті Ахерна. Мері Макаліс ухвалила таке рішення, знаходячись в своїй резиденції в передмісті Дубліна, після уранішнього візиту голови уряду. Вибори нового парламенту були призначені на 24 травня.

"Цим ранком президент Ірландії Мері Макаліс розпустила 29-й парламент", - говориться в заяві президентської прес-служби. Через декілька годин після того, як голову держави відвідав прем"єр-міністр, Мері Макаліс відправилася з візитом до США.

"Для народу настав момент вирішувати майбутнє Ірландії. У майбутні тижні я беру на себе зобов"язання надати людям можливість прийняти участь в кампанії, на яку вони заслуговують", - цитує АР слова Берті Ахерна.

В даний час у прем"єр-міністра закінчується другий термін перебування на своєму посту. 55-річний Берті Ахерн, який керує партією Fianna Fail, став наймолодшим прем"єром, який очолює адміністрацію президента з 1997 року. Після того, як політик зайняв цей пост, він почав процес переговорів з Тоні Блером з питання мирного врегулювання ситуації в Північній Ірландії.

Відповідно до опиту громадської думки у Берті Ахерна є шанс залишитися прем"єр-міністром на третій термін. Проте для цього належить докласти чималі зусилля, оскільки набирає популярність альянс, що складається з партії Fine Gael, Лейбористської партії і партії Зелених.

За словами нинішнього прем"єра, він збирається займатися політикою до 60-річного віку, повідомляє Телеграф.
Зараз ви читаєте новину «Президент Ірландії розпустила парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути