Ексклюзиви
неділя, 02 березня 2008 18:38

Президент Ірану вперше за 25 років приїхав до Іраку

Почався історичний візит президента Ірану Махмуда Ахмадінежада до Іраку. Це перша поїздка іранського лідера в сусідню країну після ірано-іракскої війни, тобто за чверть століття.

Іракське керівництво зустрічає Ахмадінежада дуже тепло - в усякому разі, про це можна судити по кадрах, знятих в аеропорту.

Символічним спостерігачі рахують навіть те, що в будинок президента Іраку Джаляля Талабані його іранський колега відправився на машині. Зазвичай іноземні делегації добираються з аеропорту в центр Багдада на вертольоті - в цілях безпеки.

Як вважають експерти, у двох сусідніх країн, керованих більшістю шиїтами, може виявитися безліч спільних проблем і тим для переговорів.

В той же час за візитом свого опонента до Іраку пильно стежить Вашингтон. Ахмадінежад не раз закликав вивести американські війська з Іраку, і в першій же промові в ході візиту повторив цей заклик. Сполучені Штати, у свою чергу, неодноразово звинувачували Іран в підтримці терористів, що діють на іракській території, повідомляє Ліга онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану вперше за 25 років приїхав до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути